OpvoedingVeiligheid

Dit houdt beveiligd werken in

Binnen een bedrijf is het belangrijk dat alle informatie beveiligd is. Bestanden, e-mails of andere bedrijfsinformatie moet beschermd zijn tegen cybercriminaliteit. Steeds vaker worden bedrijven de dupe van cyberaanvallen en daarom is het belangrijk om beveiligd te werken. Maar wat houdt dat precies in?

De werking van ICT

De term ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Een goede ICT-infrastructuur is voor elk bedrijf ontzettend belangrijk. Hier vallen namelijk het ontwikkelen en beheren van allerlei systemen, netwerken, websites en databases onder. Een goede ICT-beveiliging is dus van belang voor het beschermen van het bedrijfsnetwerk, de processen in het bedrijf en zorgt ervoor dat alle gevoelige informatie binnenshuis blijft.

Werken in de Cloud

Werken in een Cloud heeft veel voordelen. Als je werkt in de Cloud worden al je bestanden automatisch opgeslagen en zo heb je je kantoor altijd bij je. Grote clouddiensten zijn behoorlijk veilig. Je bestanden staan op servers in beveiligde datacentra en zijn daarmee goed beschermd tegen hackers.

Een veilig tuiskantoor

Het kan natuurlijk ook zijn dat je vanuit huis werkt. Er zijn dan ook een paar maatregelen die je kan treffen wat betreft veilig werken. Een gesloten en beveiligd wifinetwerk zorgt ervoor dat cybercriminelen lastiger in jouw computer komen. Om veilig vanuit huis te werken, kan je een VPN aanschaffen. Dit is een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Dus alles wat je doet op het internet is veiliger, anoniemer en vrijer. Dit beschermt je meer tegen cybercriminaliteit. Veel bedrijven gebruiken vaak al een VPN-verbinding waar je thuis ook op kan inloggen. Check dit dus even bij je werkgever als je vanuit huis veilig wilt werken!

Efficiënt werken

Om je thuiskantoor goed te beschermen, is het dus belangrijk om binnen een beveiligd netwerk te werken. En terwijl je thuiskantoor goed beschermd is, is het ook belangrijk dat deze een fijne sfeer heeft. Zet een comfortabele stoel en tafel neer waar je een paar uren achter elkaar geconcentreerd kan werken. De juiste raamdecoratie helpt daarnaast om je energiepijl hoog te houden. Zorg voor raambekleding die past binnen je kantoor. Houten raamdecoratie of in between zorgen voor een balans tussen privacy en lichtinval of een duo rolgordijn op maat om snel en makkelijk te verstellen. Schenk voor jezelf een kop koffie in en je kan veilig en efficiënt aan het werk!

You may also like

Comments are closed.

More in Opvoeding