Opvoeding

Wat zijn leerzame apps voor de kids?

leerzame apps voor kinderen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om op de tablet of oude smartphone van de ouders te zitten. Het is dan extra fijn als je kindje er eventueel ook nog eens iets van leert. Een paar leerzame apps voor de kids kan dus geen kwaad om te installeren. Een paar leerzame apps hebben we voor je op een rijtje gezet.

Maan roos vis

Dit is een app die we vooral adviseren voor jonge kinderen die net naar de basisschool gaan. De app stimuleert kinderen om te leren lezen. Er zijn verschillende spelletjes die ze kunnen spelen waarbij leren lezen wordt gestimuleerd. Zo moeten kinderen bijvoorbeeld opdrachten uitvoeren. Denk aan het maken van een foto van het voorwerp dat ze net gelezen hebben. Of antwoorden wat ze zien etc. Dit soort interactieve spelletjes helpt je kindje bij het leren lezen op school.

Quick Math

Niet alleen lezen is belangrijk, maar ook rekenen. Natuurlijk is zo’n lesboek vrij saai, maar gelukkig zijn er leuke apps om te leren rekenen. Quick Math is een app waarbij je kindje leert rekenen. Je kindje wordt gestimuleerd om te gaan hoofdrekenen in combinatie met een leuk spelletje. Je kindje leert optellen, vermenigvuldigen, aftrekken en delen. Zo wordt je kindje nog een echt rekenwonder met een app.

Planetenreis

Is je kindje dol op het heelal? Dan kan de planetenreis een leuk spel zijn om te spelen. Hierbij leert je kindje spelenderwijs alles over de 8 planeten uit ons zonnestelsel. In 2013 wist de app nog een prijs te winnen voor de beste educatieve app. De prijs werd uitgereikt door het ministerie van onderwijs in Nederland. Kortom een leuke app en leerzaam voor je kindje om te spelen.

De wereld van Nijntje

Voor jonge kinderen is de wereld van Nijntje een leuke leerzame app om mee te spelen. Nijntje weet zich in herkenbare situaties te werken en je kindje kan helpen bij de oplossing. Hierbij worden verschillende vaardigheden gestimuleerd. Het is geen gratis app, maar wel de moeite waard om te downloaden voor je kleintje. Je stimuleert zo je kindje om zichzelf te ontwikkelen.

Woezel & Pip in de Tovertuin

Woezel & Pip in de Tovertuin is een leuke app voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Ze leren op een interactieve manier nieuwe vaardigheden door te ontdekken. Dit doen ze met verschillende spelletjes die ze kunnen spelen in de Tovertuin. Uiteraard zijn de spelletjes in een vrolijke stijl getekend net als de twee bekende hondenvriendjes uit het spel.

You may also like

Comments are closed.

More in Opvoeding