OpvoedingVeiligheid

Parenting control tips

parenting control tips

Vroeger beschermde je kindje eigenlijk alleen tijdens het buitenspelen. Maar door de komst van het internet komen er nieuwe gevaren bij. Het is belangrijk dat je kindje nog steeds veilig kan internetten. Maar hoe draag je hier zorg voor? Filmpjes kijken en spelletjes spelen op het internet moet nog steeds een feestje worden. Wij hebben een aantal parenting control tips die je kan gebruiken.

Ga in gesprek met je kindje

Communiceren is in de situatie van het internet ongelofelijk belangrijk. Het is van belang dat je met je kindje gewoon in gesprek gaat over het internet en de gevaren van het internet. Geef aan dat er ook mensen zijn met slechte bedoelingen op het internet. Het is belangrijk dat je kindje dit gewoon weet. Geef aan dat je kindje het altijd moet melden als hij of zij door een vreemden wordt aangesproken. Het is belangrijk om hierin open te zijn en dit zorgt er sneller voor dat je kindje zoiets echt meld en er niet op in gaat.

Stel filters in op Youtube

Helaas krijgen er elke nacht duizenden kinderen nachtmerries in Nederland na het zien van een Youtube filmpje. Ze waren onschuldig op zoek naar filmpjes, maar kwamen per ongeluk op verkeerde filmpjes terecht. Het is belangrijk dat je als ouder weet dat er hiervoor een speciale instelling beschikbaar is. Je kan bij Youtube een account registreren namens je kindje en koppelen aan een tablet. Zo is je kindje standaard op dit account ingelegd. Helemaal onderaan kan je kiezen voor privacy en veiligheid bij Youtube. Je kan hierbij naar het veiligheidscentrum. In dit centrum kan je filters instellen. Je kan hierin aangeven dat het om een kind gaat en je bepaalde filmpjes niet wilt tegenkomen in de zoekresultaten. Zo kan je kindje veilig filmpjes kijken op Youtube.

Parenting Control op de tablet

Je wilt natuurlijk niet dat je kindje ineens onverwachte aankopen doet in de Google Play Store of Apple Store. Je kan daarom een Parenting Control filter instellen. Zo kan je kindje niet zonder jouw wachtwoord aankopen doen. Daarnaast kan je kindje ook geen in game aankopen doen etc. Je kan zo veilig je tablet uit handen geven.

Ouderlijk toezicht op de computer

Het is ook mogelijk om op de meeste computers ouderlijk toezicht in te stellen. Je kan hierin zelfs schermtijd instellen. Als de tijd erop zit kan je kindje niet meer verder op de computer. De meeste besturingssystemen hebben dit in de instellingen staan. Maar je kan ook externe gratis software downloaden voor ouderlijk toezicht.

Scherm social media af

Bijna alle vriendjes en vriendinnetjes hebben social media dus wil je kindje ook op TikTok of Instagram. Dit kan prima, maar stel wel de beveiliging van het account in. Zo kan alleen je kindje zelf mensen uitnodigen en kunnen alleen bekende het account inzien. Bewaar ook het wachtwoord van je kindje en kijk mee wat hij of zij op Social Media doet.

Stel een kinderzoekmachine in

Natuurlijk kan je kindje op het internet dingen zoeken die je liever niet wilt. Er zijn gelukkig speciale zoekmachines voor kinderen. Je kan deze als standaard instellen als de internet browser wordt opgezocht. Zo krijgt je kindje alleen kindvriendelijke resultaten. Combineer dit eventueel met een internetfilter. Deze blokkeert websites die eventueel schadelijk kunnen zijn voor je kindje. Zo kan je kindje veilig surfen op het internet.

You may also like

Comments are closed.

More in Opvoeding