OpvoedingVeiligheid

Zo kan jouw kind veilig surfen op het internet

veilig internetten voor kinderen

We leven vandaag de dag in een digitale wereld. Dit betekent dat je het vrijwel niet kan tegenhouden dat je kindje op het internet gaat surfen. Het is daarom belangrijk om dit toe te staan, maar er wel voor te zorgen dat je kindje veilig kan surfen op het internet. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan oplossen en realiseren.

Veilig surfen op Youtube

De meeste kinderen vinden het heerlijk om te surfen op Youtube. Ze kijken filmpjes van hun favoriete vloggers of jonge kinderen kijken filmpjes van Pepa Pig. Het is belangrijk dat je kindje veilig kan kijken op Youtube. Er staan helaas ook filmpjes op die minder veilig zijn. De veiligste manier om je kindje op Youtube te laten kijken is via de speciale app. Je kan hier een account voor je kindje aanmaken. Na het aanmaken van een account stel je in dat je standaard ingelogd bent. Ga vervolgens helemaal onderaan naar Beleid & veiligheid. Je kan vanuit hier doorklikken naar het veiligheidscentrum. Je kan hierin kiezen voor een account met een beperkte modus. Je kan hierin aangeven welke filmpjes niet vertoond mogen worden bij de zoekresultaten. Zo kan je kindje veilig filmpjes kijken op Youtube.

Ouderlijk toezicht instellen op de computer of tablet

Op vrijwel elke computer of tablet is het mogelijk om voor ouderlijk toezicht te gaan. Je kan dit bij de instellingen vinden of via het configuratiescherm. Op de iPad krijgt je kindje beperkt toegang tot apps en kunnen er geen aankopen gedaan worden. Zo kan je kindje beveiligen tegen veilig surfen op het internet. Je kan bij ouderlijk toezicht zelf instellen waar je kindje een wachtwoord voor nodig heeft.

Social Media met afgeschermd profiel

De kans is groot dat je kindje ook graag mee wil doen aan Social Media. Geef je kindje hiervoor gerust toestemming, maar wel met ouderlijk toezicht. Maak de afspraak dat je inzicht krijgt in de berichten en posts. Kies een wachtwoord uit die jullie samen aanmaken, zodat je als ouder erin kan. Stel vervolgens het account zo in dat je kindje in principe niet door vreemden gevonden kan worden. Voeg alleen vriendjes en bekende toe en zo kan je kindje deelnemen aan Social Media zonder de gevaren op het internet. Communiceer ook met je kindje over het gebruik van social media. Laat je kindje het ook melden als hij of zij aangesproken wordt door vreemden etc. Communiceren is de schakel voor veilig surfen op het internet.

You may also like

Comments are closed.

More in Opvoeding